HUBYAR ANMA TÖREN VE ETKİNLİĞİ

HABERLER

HUBYAR ANMA TÖREN VE ETKİNLİĞİ

shadow
HUBYAR’ da BÜYÜK BULUŞMA

Sevgili Canlar,

Bu sene 12’ncisi  yapılacak olan Hubyar Anma Etkinlikleri 02 AĞUSTOS 2015 Pazar günü gerçekleştirilecektir.  Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Hubyar Eğitim Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yılda ‘BÜYÜK BULUŞMA’ya hazırlanıyor. Yine her yıl olduğu gibi 1 Ağustos 2015 Cumartesi  Günü günü Saat 14.00 ‘te Hubyar Türbesi Önünde Anma Etkinliği yapılacak, aynı günün akşamı Pir Evinde Orada bulunan canlarla Lokma Cemi yapılacaktır.

02 Ağustos 2015 Pazar günü ise;

Tekeli yaylasında sabahın erken saatlerinde Kurbanlar tekbirlenecek devamında orada hazır bulunan canlarla Cem yapılacaktır. Gün Ortasında    40 Kazan 40 Kurban Projemiz uygulanacak . Gün boyu aramızda bulunacak birbirinden değerli sanatçılarımız Türküler Deyişler söyleyecek.

                              TEKELİ de SEMAHA DURMAK

Çok değerli Zakirlerimiz Dedelerimiz eşliğinde oraya gelecek taliplerimiz ve diğer canlarla birlikte aynı anda Tekelide Semaha duracağız. O gün oraya analarımızı bacılarımızı yöresel kıyafatlerimizi giyinmiş olarak semaha durmaya davet ediyoruz.

Hubyar’da Kırklar Aşkına 40 Kazan 40 Kurban Uygulaması;

Değerli Canlar, Kurban bağış yapmak isteyenler için de kayıt açmış bulunmaktayız.

Projemizde  benim de lokmam bulunsun diyen Canlar
 100 .-TL karşılığı kayıt yaptırabilirler, Dileyen  500 .-TL. karşılığın da Canlı Kurban bağışlayabilir. Canlı Kurban bağışında bulunan canların Kurbanı Komitemiz tarafından  tedarik edilecek kendisinden tekbirleme esnasında kendisi veya bir yakınının hazır olması istenecektir.

Şimdi den Kurbanlarınızın kabul olması dileklerimizle.